Over ons

Naast fantastisch eten, bieden vakanties naar Italië een adembenemend landschap, onmogelijk mooie steden en oneindig veel oude bezienswaardigheden.

Het goede leven

Een perfect landschap met een ansichtkaart, stranden met cafés en steden vol met bekende bezienswaardigheden – het langbenige Italië slaagt erin veel binnen zijn grenzen te verpakken. En voor welk deel van de koffer je ook kiest, je vindt er eten van de bovenste plank, heerlijke wijnen en een gezonde dosis la dolce vita.

Verken de boot

In het noorden heerst het romantische Venetië, terwijl het nabijgelegen Lido di Jesolo voor het zand zorgt. Iets verder naar het zuiden ligt Campania, de thuisbasis van de dramatische kust van Amalfi en klifrijke steden zoals Sorrento, Ravello en Positano.

Dramatische landschappen

De meest noordelijke regio’s van Italië zijn een heel ander verhaal. Hier zie je het beste werk van Moeder Natuur, van glinsterende meren tot hoge bergen. Als het gaat om vakanties aan de Italiaanse meren, zijn Garda, Como en Maggiore de grote namen. Hun glasheldere kusten zijn omzoomd met beboste hellingen, met bomen omzoomde promenades en weelderige villa’s. Dit spectaculaire landschap wordt versterkt door de Dolomieten – een wolk-kietelende bergketen, waar besneeuwde toppen zich vermengen met door dorpen omzoomde valleien.

Italiaanse eilanden

Vakanties naar Italië zijn echter niet alleen beperkt tot het vasteland. Aan de voet van de Italiaanse laars ligt Sicilië, met prachtige stranden, oude ruïnes en vriendelijke resorts. En dan is er nog Sardinië, met zijn wilde binnenland en zongebleekte stranden. Olbia is uw toegangspoort tot de beroemdste kustlijn van het eiland – de 54 mijl lange Costa Smeralda.